torsdag, september 13, 2012

LCHF


Jag har nu ätit enligt LCHF på vardagarna i snart ett år. Under helgen och vid speciella tillfällen äter jag vad jag vill men faktiskt blir det oftast ändå LCHF för det är så gott och för att jag inte längre är sugen på sötare saker. Alla vet väl att LCHF betyder att man äter mycket protein och fett och väääldigt lite kolhydrater. Det är gott. Jag mår fantastiskt bra. Jag är piggare och starkare. Jag blir aldrig sjuk. Jag är mätt. Jag behöver inte äta lika mycket. Det är nyttigt för kroppen och de inre organen och jag får en vackrare hud på grund av alla vitaminer och antioxidanter i bär och sallad och för bra fetter i nötter och fisk. Jag har inget sötsug och jag håller vikten fast jag inte hinner träna så mycket som jag vill. Jag rekommenderar verkligen alla att börja äta LCHF!

Här kommer tips på supergod och festligare LCHF-mat som jag blev bjuden på i helgen. Det är en Räkcocktail till förrätt och en Hamburgare till efterrätt. Varsågoda!
Räkcocktail:
Du behöver en del creme fraiche, en del majonäs, gul lök, räkor, dill, citron, avokado och stenbitsrom.
Hacka lök, dill och räkor men spara några räkor till garnering. Blanda med creme fraiche, majonäs och lite citronsaft. Lägg upp i några festliga glas och toppa med räkor, avokado, stenbitsrom och en dillkvist.

Hamburgare:
Till hamburgerbrödet behöver du 1 ägg, 1dl vatten, 1dl riven ost, 1 dl polfiber, 1msk fiberhusk, 1/2 tsk bakpulver, salt och sesamfrön.
Blanda allt utom sesamfrön och låt svälla i 20 minuter. Forma 2 st bullar och tryck dit sesamfrön på toppen. Grädda i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Till hamburgaren behöver du nötfärs, ägg och salt och kryddor efter tycke och smak.
Blanda  allt till en jämn och kladdig smet. Forma smeten till runda, tunna och platta bullar och stek de i några minuter på varje sida. Servera med bacon och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar