måndag, april 22, 2013

Ansiktsbehandling

Det finns en mängd olika ansiktsbehandlingar med olika specialmasker och kemiska peelingar med mera men här tänkte jag beskriva hur en vanlig klassisk ansiktsbehandling kan gå till. Det är oftast den bästa ansiktsbehandlingen att börja med om du aldrig har varit på ansiktsbehandling förut eftersom hudterapeuten går igenom hela huden ordentligt och anpassar behandlingen efter ditt behov.

Huden rengörs ordentligt två gånger och därefter gör hudterapeuten en hudanalys. Hudanalysen är mycket viktig för att kunna fastställa behandlingsbehovet. I hudanalysen tittar hudterapeuten bland annat på hudens tjocklek, hudens porer, talgfunktion, ev acne, blodcirkulation, känslighet, ansiktslinjer, hudens spänst, fuktighetshalten och hudförändringar.

Därefter görs en peeling för att avlägsna döda hudceller, få en djupare rengöring, få upp lystern och för att efterföljande ingredienser ska gå ner i huden bättre. Medan hudterapeuten utför peelingen sätts ångan på. Ångan används för att värma och mjuka upp huden. Porerna öppnas och talget blir mjukt och då kan pormaskar, orenheter och milier avlägsnas lättare utan att skada huden. Nu kan också brynen plockas och om eventuellt överläppen behöver vaxas.

Efter extration/klämning av orenheter kommer en skön massage. Massagen är oftast det behagligaste momentet i ansiktsbehandlingen och ger en mängd positiva effekter både fysiskt och psykiskt, om den är rätt utförd. Massagen ökar genomblödningen i huden, tömmer vener och lymfkärl på slaggämnen och vävnadsvätska, ökar ämnesomsättningen och cellförnyelsen, och reglerar syramanteln.

När massagen är klar lägger hudterapeuten en mask. Det finns en mängd olika masker och masken väljs efter hudens behov. Det finns även ögonmasker. Masken avlägsnas med varm handduk eller svampar och ansiktsbehandlingen avslutas med ansiktsvatten, serum, ögoncreme, dagcreme och UV-skydd.

Så var ansiktsbehandlingen klar och du har en ny mjuk hud med strålande lyster! Med dig hem ska också få en hudvårdsguide som är skriven av hudterapeuten speciellt för hur just din hud ska skötas och vad du kan tänka på!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar