måndag, november 25, 2013

AHA-Penslingar

AHA (Alpha Hydroxid Acid) är fruktsyror som finns naturligt i mat, frukt och även i kroppen. md formulations produkter baseras på glykolsyra, en AHA som förekommer i sockerrör. Den anses vara den mest effektiva av alla fruktsyror då den penetrerar huden lättare och snabbare än andra syror.
Så här verkar AHA: Man kan likna huden vid en lök. Det torra skalet på löken motsvarar de förbrukade hudceller som samlas på hudytan ocg gör den grov och livlös. Lagret av förbrukade hudceller täpper till porerna och försämrar hudens normala funktioner. AHA tar sig ner på djupet i huden där den stimulerar fuktproduktionen. En god fuktnivå förbättrar nybildning av kollagen och elastin, hudens bärande fibrer. Lagret med förbrukade hudceller avlägsnas skonsamt och precis som när man skalar en lök, framträder en yngre och friskare hud med ny lyster och klarhet!

Problemlösaren:
AHA påverkar inte bara hudytans mjukhet och lyster utan har också en dramatisk effekt på hudens fuktnivå. Genom att sätta fart på nybildning av kollagern ocg elastin ökar hudens elasticitet samtidigt som linjer och rynkor minimeras.
AHA motverkar tilltäppning av talgkanaler samt reducerar och förebygger tilltäppta porer och oren hud.
AHA jämnar ut och normaliserar det döda hudlagret genom att exfoliera milt men effektivt. Aha avlägsnar ansamlingar av pigment och därmed även ojämn hudton och pigmenteringar.

Bilden är från Villastadens Hudvård. Jag gör en Ansiktsbehandling med en AHA-pensling på Semra Dedic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar